Groeten uit…

Het project Groeten uit… doet denken aan de ouderwetse kettingbrief die je als kind wel verstuurde. De opdracht om een ‘ansichtkaart’ te ontwerpen wordt van persoon tot persoon doorgegeven, in de hoop een lange keten van kaarten en contacten te creëren. PRINT wil letterlijk een netwerk van vormgevers, illustratoren en kunstenaars creëren die elkaar inspireren en beïnvloeden. En wat is er leuker dan een kaartje krijgen?

Het project Groeten uit… heeft als doel contacten te leggen tussen vormgevers. PRINT nodigt vier vormgevers uit een ansichtkaart te ontwerpen waarin hij of zij laat zien waar zij vandaan komen (dat kan alles zijn van oorsprong, afkomst, geboorte- tot woonplaats). Deze ansichtkaart sturen ze digitaal naar PRINT en per post naar twee collega’s, waarbij ze deze collega’s uitnodigen ook een ansichtkaart te ontwerpen voor collega’s. Deze volgende vormgever, illustrator, kunstenaar doet vervolgens hetzelfde, stuurt zijn of haar resultaten digitaal naar PRINT en per post naar collega’s en zo verder. PRINT plaatst de digitale inzendingen op haar website en volgt de keten via social media. Als de ketting lang genoeg is, wordt een expositie georganiseerd en proberen we ook een boek te maken.

Het project ‘Groeten uit…’ is in april 2016 gestart met Gerrie Starreveld (Amsterdam), Sophie van Kempen (Nijmegen), Renee Meijers (Den Haag) en Willem Kolvoort (Groningen).
De ingezonden ansichtkaarten worden hieronder in een slideshow getoond en op de kaart wordt aangegeven waar de kaarten naartoe zijn gestuurd.

Categorie:
« Terug naar het archief

Chrystal Cochius

Chrystal Cochius

Annemieke Krueger

Annemieke Kreuger

Elsbeth Cochius Aalscholvers

Elsbeth Cochius

Elsbeth Cochius hoogspanning

Elsbeth Cochius

Gerrie Starreveld - groeten_uit

Gerrie Starreveld

groetenuitdenhaag_renee-01

Renee Meijers

Sophie van Kempen2

Sophie van Kempen

Willem Kolvoort kopjethee-

Willem Kolvoort

Willem Kolvoort - pad

Willem Kolvoort