Over

PRINT organiseerde projecten en activiteiten waarin de Nederlandse grafische vormgeving en typografie centraal staan en creëerde ontmoetingen tussen vormgevers, publiek, studenten en opdrachtgevers, op verschillende locaties in Nederland.

PRINT gaf ruimte aan grafische vormgeving en typografie en organiseerde symposia, jong-talentprojecten, festivals, inspiratieweekenden, tentoonstellingen en manifestaties. PRINT informeerde en inspireerde.

PRINT was een initiatief van Paulina de Nijs. Ze zag het als haar missie om een breder publiek bekend te maken met het werk van de vele getalenteerde ontwerpers in ons land en hoe hun werk tot stand komt.

MISSIE

PRINT bood ruimte aan de grafische vormgeving en typografie van Nederland in de vorm van tentoonstellingen, activiteiten en evenementen en was een platform voor iedereen die zich bezighoudt met grafische vormgeving. PRINT organiseerde ontmoetingen met en tussen publiek, professionals en studenten uit binnen- en buitenland.

DOELSTELLINGEN

  • PRINT liet het publiek kennismaken met en begrip krijgen voor de Nederlandse grafische vormgeving en typografie. PRINT maakte het publiek ervan bewust dat grafische vormgeving overal is en dat achter alle vormgeving en bedenker en maker zit.
  • PRINT wilde een internationale community van professionals, jong talent en geïnteresseerden creëren en ruimte bieden voor ontmoeting en verdieping.
  • PRINT werkte samen met musea, kunst- en erfgoedinstellingen, verzamelaars en vormgevers om symposia, tentoonstellingen en projecten van hoge kwaliteit te organiseren.
  • PRINT wilde er zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse grafische vormgeving en typografie en betrok zijn publiek en de sector bij de projecten door ze een actieve rol te geven.
  • PRINT streefde naar onafhankelijkheid van de overheid door commerciële activiteiten te ontplooien, sponsorgelden en particuliere gelden te verwerven en fondsen aan te spreken voor projectfinanciering.